Lammersdorf 10, A-9872 Millstatt

Winter

Millstatt ligt in het midden van vele skigebieden, met de Goldeck op slechts vijftien kilometer. Bad Kleinkircheim, een groter skigebied, ligt op 20 minuten van het hotel. Met de Topskipas kunt u in heel Karinthië skiën. Skipassen voor de Goldeck en de Topskipas zijn verkrijgbaar bij de receptie van het hotel. Behalve skiën kunt u ook rodelen en wandelen rondom het hotel. Bad Kleinkirchheim staat bekend om zijn thermale baden waar u helemaal tot rust kunt komen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Onder begeleiding is skiën bij de Goldeck voor kinderen tot 14 jaar na de kerstvakantie gratis!

Skiën en snowboarden

De omgeving van Millstatt biedt fantastische mogelijkheden voor een gevarieerde wintersportvakantie. De Mölltaler Gletscher ligt op 35 kilometer afstand en biedt zelfs in de zomer de mogelijkheid om te skiën. De Goldeck is op 15 kilometer afstand de ‘thuisberg’. Dit lokale skigebied heeft mogelijkheden voor beginner tot gevorderde skiër of snowboarder met als grootste uitdaging de 8 km. lange zwarte dalafdaling. Katschberg en Innerkrems bieden winterplezier voor de hele familie. Op wandelafstand van het hotel is het in de winter heerlijk sleeën, (winter)wandelen of gewoon genieten van de prachtige natuur.

Skigebied rond Millstatt

Het hotel is uitgerust met skiruimte en sauna om na een winterse dag buiten weer heerlijk op te warmen.

Thermen

Bad Kleinkirchheim staat bekend om zijn thermen. Het “Gesundheitsangebot” staat op bijzonder hoog niveau: de twee architectonisch ontworpen en ruim aangelegde thermen worden gevoed door het warme water uit radon bevattende bronnen. De brontemperatuur is 36 graden Celsius en de badtemperatuur is hierdoor ongeveer 32 tot 34 ºC! Het Thermenwater van Bad Kleinkirchheim is een Akratotherm, een zuiver, mineraalarme bron met maximaal 1 gram opgeloste mineraalstof per liter water.

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Schaatsen op de Weissensee

De Weissensee is voor de schaatsliefhebber het mooiste alternatief bij het uitblijven van de Elfstedentocht. Jaarlijks trekken duizenden Nederlandse schaatsliefhebbers naar het gebied in de omgeving van de Weissensee om deel te nemen aan de alternatieve Elfstedentocht, of de deelnemende vrienden, familie of kennissen te ondersteunen en te genieten van de waanzinnig mooie omgeving en de Oostenrijkse gezelligheid. In 2017 staan vier Alternatieve Elfstedentoertochten en de Weissensee Prestatietocht gepland tussen 24 januari en 4 februari. De afstand van de Alternatieve Elfstedentocht bedraagt 200 kilometer. De prestatietocht van 100 kilometer is bedoeld voor minder ervaren schaatsers voor wie 200 kilometer nog een te grote uitdaging is. De Weissensee ligt op slechts 50 kilometer van Millstatt en is hierdoor goed met de auto bereikbaar.